Oplev fantastiske Petra - et must-see i Jordan! Se flotte nøgensnegle og andet flot makroliv Vraget af Cedar Pride er et af Jordans mest berømte dykkersteder Dykkercenteret har sin egen café og swimmingpool Dyk på en kampvogn i Jordan! Tag på jeep safari og få ren adventure Das på stranden når du er færdig med dagens dykning Rødehavet har flotte koraller og farvestrålende fisk Der er spændende vrag at opleve på dykkerferien til Jordan

Jordan er en del af den Arabiske halvø og ligger ud til den allernordligste del af Rødehavet med lækre sandstrande og varmt blåt vand. Landets kyststrækning byder på flot dykning med koralrev, vrag, god makro og fantastisk sigtbarhed og så er Jordan dejlig varm året rundt.

På din dykkerferie til Jordan kan du let udforske det lokale arabiske byliv i Aqaba med mange gadecafeer og små butikker. Du bør også tage en dagstur til oldtidsbyen Petra som er blandt verdens syv vidundere og som var der hvor scenerne til filmen ”Indiana Jones og det sidste korstog” blev optaget. Sidst men ikke mindst kan du også tage en eftermiddagstur til det storslåede ørkenlandskab Wadi Rum hvor filmen ”Lawrence of Arabia” blev optaget.

Jordan er et super rejsemål for dig der vil kombinere dykkerferie og badeferie med sightseeing i verdensklasse på land.

Der er 10 guidede dyk inkluderet i vores grundpakke, men for en merpris kan du dykke helt op til 3dyk + natdyk hver dag. Næsten alle Jordans dykkersteder dykkes let fra stranden og kun 5-10min fra dykkercentret, men du kan også vælge at lave båddyk.

På din dykkerferie til Jordan dykker du i Aqaba bugten i den nordligste del af Rødehavet. Her får du lækkert blåt vand med flotte koralrev og vrag og så er der varmt året rundt. Dykningen i Jordan er for dykkere på alle niveauer.

Husrev & koralrev
Dykkercentret ligger lige ud til to gode husrev - Cazar Reef som er et stort koralrev og Eel Garden som er skrånende sandbund med spredte koralknolde. Førstnævnte er et klassisk skrånende koralrev med flot blå baggrund, mens sidstnævnte har rigtig flot makro hvor du har god chance for at se tudsefisk, søheste, seamoth, garden eels, blæksprutte og endda ghostpipe fish hvis du er lidt heldig. Der er mange andre flotte koralrev langs kysten som du kommer til at opleve på din dykkerrejse til Jordan hvoraf de to mest kendte nok er ”Japanese Gardens” og ”Rainbow Reef”.

Cedar Pride
Vraget af fragtskibet Cedar Pride er blandt Jordans mest kendte dykkersteder og blev sunket i 1985 med hjælp fra Jordans konge som selv er ivrig dykker. Cedar Pride er 74meter langt ligger ca. 100m ud fra kysten og kan let dykkes som stranddyk med en max dybde på 25meter. Flere områder af vraget er flot begroet af koraller og det er muligt at lave flere gennemsvømninger med bl.a. en luftlomme hvor man kan snakke sammen.

Tank M42
På din dykkerferie til Jordan kan du også opleve et noget anderledes dykkersted end hvad man normalt er vant til, nemlig at dykke på en tank. Den amerikanske M42 Duster kampvogn blev sunket som kunstigt rev i 1999 og er siden blevet hjemsted til mange forskellige slags fisk og makrodyr.  Tanken dykkes normalt i forbindelse med et besøg på de nærliggende koralrev da den står på ca. 6meters dybde og derfor er perfekt til et spændende sikkerhedstop.

Teknisk dykning i Jordan
Jordan byder også på teknisk dykning og vores lokale dykkercenter kan supportere tec- og trimix dykkere. Dyk f.eks. de to store vrag ”Taiyoing” og ”Shorouk” der begge ligger på 35-60meters dybde, på den dybe koralvæg ved det gamle kraftværk eller på de flotte revsystemer. Selvom dykkercentret  også kan supportere dykning på rebreathere er det er desværre i øjeblikket ikke tilladt at dykke med rebreather i Aqaba.

Jordan byder på flot dykning og er samtidig verdensberømt for sightseeing på land. Nedenfor er Jordans absolutte must-see seværdigheder som vi let kan hjælpe med at arrangere som en del af din dykkerrejse til Jordan.

Petra
Besøg oldtidsbyen Petra på en dagstur fra Aqaba. Petra er blandt verdens syv vidundere og det var her scenerne til filmen ”Indiana Jones og det sidste korstog” blev optaget. Oldtidsbyen er meget imponerende og speciel da den er hugget direkte ind i bjergene og dækker et større område med bl.a. gravkamre, templer og stort amfiteater.

Wadi Rum
Oplev også det storslåede ørkenlandskab Wadi Rum hvor filmen ”Lawrence of Arabia” blev optaget. Her domineres ørkenen af kæmpe klippebjerge, sandklitter og meget smukke udsigter og du kan bl.a. opleve ørkenen fra luftballon eller på en 4WD jeep tur hvor man også stopper hos de lokale beduiner og drikker te. Wadi Rum kan let besøges på en eftermiddagstur fra Aqaba eller med en overnatning i én af vores ørkenlejre hvor du også kommer til at opleve den fantastiske arabiske stjernehimmel.

Meget mere...
Såfremt du ønsker at opleve mere af Jordan på land kan vi også hjælpe med ture til f.eks. det Døde Hav og Jordans hovedstad Amman. Kontakt os for mere info.


 

Nedenfor er et udvalg af vores hoteller til din dykkerferie til Jordan. Du kan vælge mellem at bo i Aqaba by eller Tala Bay (strandområde) på din dykkerferie og så har vi også et par ørkenlejre som måske er interessante for dig. 

Nedenstående er et eksempel på en dykkerferie til Jordan. Vi skræddersyer altid efter dine ønsker så du kan tilpasse rejsen som det passer dig. Vores fra pris er udregnet med overnatning på enten My Hotel, Captains Hotel eller Raed Hotel.

Inkluderet:
- Fly: Kastrup – Aqaba t/r
- 7 nætter på hotel med eget bad/toilet & A/C
- 10 guidede stranddyk
- Morgenmad alle dage
- Alle transfers i Jordan
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer & evt. visum
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Leje af dykkerudstyr
- Drikkepenge
- Natdyk og båddyk
- Udflugter til Petra/Wadi Rum

Jordan

Jordan fra DKK 8.499,00
Dyk i Jordan og kombiner dykkerferie, badeferie og flot kultur
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Flere gange om ugen - hele året
Varighed 8 dage (eller så lang tid du ønsker)
Sæson Hele året.
Bemærkninger Dykning, byliv, kultur, badeferie og familieferie...
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email

Andre har også købt: