Egypten - Shagra - Familierejse UGE 29 - 17. Juli 2022

Dykkerferie for hele familien! Egen børneklub med danske barnepassere og ungdomsklub med fede aktiviteter. Lær at dykke med danske instruktører og få super snorkling. Masser af kvalitetstid sammen og aktiviteter for hele familien.

Se video
Stop

Rejseperiode

17. - 24. juli 2022

Varighed

8 dage

Sæson

I juli er vandet 28-29 grader varmt og det er højsæson for at opleve hammerhajer på Elphinstone.

Highlights

Børne- og ungdomsklub og lær at dykke med danske dykker instruktører.
11.999,00DKK

(Inkl. fly)

Jeg er interesseret i Egypten - Shagra - Familierejse UGE 29 - 17. Juli 2022

Når nedenstående er udfyldt og sendt, vil en af vores rejseagenter kontakte dig.

Du er altid velkommen til at ringe til rejseafdelingen, alle hverdage mellem 10-18, på: 33138383

Dykkerferie for hele familien - snorkling, dykning & aktiviteter

Har I altid drømt om at opleve flotte koralrev, skildpadder, delfiner og farvestrålende fisk sammen som familie? Eller drømmer i om at komme ud og dykke igen, efter i har fået børn, uden at gå på kompromis med familietiden?

På denne familierejse tilbyder vi børneklub med danske barnepassere til de 3-9 årige og ungdomsklub til de 10-15årige. Vi har planlagt masser af spændende og sjove aktiviteter til hele familien. Og selvfølgelig masser af flot snorkling og dykning.

Du behøver selvfølgelig ikke have børn med på rejsen - alle er velkomne og vi oplever et stort mix af gæster i alle aldre samt mange rejser uden familie. Shagra giver rum til at alle får den frihed og dykning de ønsker på deres ferie. 

Læs vores rejseblog om familierejsen til Shagra her. 

En lille perle i Rødehavet - langt fra masseturisme

Ferien går til vores fantastiske dykkerlejr "Marsa Shagra" i det sydlige Rødehav nær Marsa Alam. Stedet er beliggende i et sikkert og roligt område langt fra masseturisme. Her er der virkelig mulighed for at komme væk fra hverdagen og fordybe sig i naturen. Vi har havets koralrev lige udfra strandkanten, ørkenen i baghaven og den smukke egyptiske stjernehimmel.

Kun et stenkast fra stranden ligger Shagras kæmpe husrev med meget velbevarede koraller, et farvestrålende fiskeliv, rokker og mange skildpadder. Korallerne starter lige under overfladen og man går direkte ud fra strandkanten for at snorkle eller dykke.

Lær at dykke med danske instruktører & jævnaldrende

Shagras flotte koralrev er et perfekt sted at lære at dykke nemt og sikkert. Vi har danske instruktører med på rejsen så I kan tage teorien via e-learning hjemmefra (i eget hjem når i har tid), og så afslutte kurset med dykning i Rødehavet på ferien. Hele familien kan selvfølgelig være på kursus sammen og ellers vil der for børnene være jævnaldrende at tage kurset sammen med.

Kingfish Børneklub (ca. 3-9år)

Børneklubben afholdes af vores dygtige danske barnepassere som er med hjemmefra. Det er planlagt til 2 x 2 timer hver formiddag og eftermiddag, alle de dykkerdage der er med i rejsen. Klubben er på Shagras lavvandede & bølgefri lækre sandstrand, med skygge fra en sivhytte og lige ved siden af en fin overdækket legeplads. Børn skal være blefri for at deltage. Pga. den lette adgang til det store flotte husrev betyder det, at børnene ikke skal passes mere end ca. 1½ time ad gangen - selv med et ekstra langt dyk - og de vil knap lægge mærke til I er væk.

Eksempler på aktiviteter vi laver i børneklubben på stranden: 
 
- Eremitkrebseløb
- Skattejagt
- Ridetur på kamel
- Tovtrækning
- Historielæsning i skyggen i sivhytter
- Sandslotsbygning
- Vandstafet
- Strandlotteri
- Bådtur på revet

Større søskende er velkomne til at deltage i børneklubben, aktiviteterne er dog rettet mod de 3-9 årige.
 

Kingfish Ungdomsklub (ca. 10-15år)

Vi har lavet et fedt ugeprogram med gratis aktiviteter for de unge fra 10-15 år. Derudover har de unge rig mulighed for at snorkle og at lære at dykke med danske instruktører og jævnaldrende.

Eksempler på gratis aktiviteter vi laver med de unge i løbet af ugen:
 
- Aftenbål på stranden med skumfiduser
- Kongespilsturnering
- Pizza, popcorn & movienight
– Backgammonturnering
- Fodboldkamp på stranden
– Lukket yogahold
- Guidede dyk kun for unge (når de er færdige med dykkerkursus) 

Aktiviteter for hele familien

Derudover er der mulighed for at tilvælge mange aktiviteter til de unge og hele familien:
– At lære at dykke og snorkle med jævnaldrende
- Prøvedyk med dansk instruktør
- Advanced dykker kursus
- Snorkling med vilde delfiner (heldagstur)
– Snorkling med havskildpadder
- Kameltur i ørkenen
- Quad bike tur i ørkenen
- Og meget mere...

 

Se en lille film om dykkerlejren Marsa Shagra

Fantastisk smuk dykning i Shagra

Ubegrænset dykning på husrevet lige ved vandkanten

Hvis du allerede er dykker er 6 dages ubegrænset stranddykning og båddykning på husrevet inkluderet i prisen.

Sunde, smukke koralrev med fantastisk undervandsliv

Det er lykkedes fuldt ud at bevare de smukke koralrev omkring Shagra, og det maritime liv er i en klasse for sig selv. Du vil opleve uforglemmelig dykning med alt fra kolonier af klovnefisk, en hel familie af hvidtippede revhajer, ørnerokker, hajer, napoleonsfisk og kæmpe skildpadder til den fastboende dugong (søko). Dykningen i Shagra er for alle – nybegyndere såvel som meget erfarne dykkere - og husrevet egner sig også perfekt til snorklere.

HUSREVET – dykning og snorkling for alle

Husrevet ligger kun få skridt fra vandkanten og dykningen her er nem og tilladt for alle. Revet skråner fra ca. 1m til ca. 40m dybde og byder på flotte og sunde koraller, groupers, klovnefisk, sort og hvidtippede revhajer, skildpadder, rokker, muræner og masser af andre farvestrålende fisk. Ofte får husrevet endda besøg af en flok nysgerrige delfiner. Du kan dykke fra kl. 06.00 til kl. 21.30 og du bestemmer selv hvornår og hvordan – du kan vælge at dykke fra stranden eller blive sejlet ud med gummibåd. Det er så nemt at finde rundt på husrevet, at du bare behøver en makker for at komme i vandet.

ELPHINSTONE – de store pelagiske

Snyd ikke dig selv for et besøg på Elpinstone Reef - et rev i verdensklasse som især er kendt for vægdykning med de store pelagiske fisk. Revet ligger 20-30min sejlads i gummibåd fra Shagra, og det er her du møder de større typer hajer som hammerhajer, oceaniske hvidtippede hajer, silkehajer og grå revhajer. Der er også god chance for delfiner, ørnerokker, napoleonsfisk, stimer af tun og barracuda og endda mantarokker. Revet er særligt rigt på maritimt liv pga. kraftige havstrømme og derfor er Elphinstone forbeholdt dykkere med PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende) samt 50 dyk. Der er bådture til Elphinstone hver morgen. Tilmelding og betaling sker i lejren.

MARSA ABU DABAB - på ladet af en lastbil

Dykning med lastbil fra Shagra er meget populært, og 2 gange om dagen er der mulighed for at tage på guidede dyk til forskellige steder langs kysten. Besøg f.eks. den lille bugt ”Abu Dabab” hvor der bor en søko. I midten af bugten er der sandbund med søgræs og det er du kan finde den fredelige ca. 3m lange og meget besynderligt udseende søko, og hvor du også kan se kæmpestore skildpadder, ørnerokker, guitarhajer og stimer af squid på dit dyk. Dybden er ca. 10-12 meter og på hver side af bugten er der et utrolig flot og intakt koralrev der er meget velegnet for foto og video entusiaster. Dette er bare ét af de mange dyk du kan opleve fra ladet af en lastbil.

ABU GHUSSON - nem vragdykning

Der er selvfølgelig også mulighed for at komme på ture lidt længere væk, fx vraget af fragtskibet Hamada, som sank i 1993. Efter ca. 1½ times køretur gennem det egyptiske landskab laver vi 2 dyk på vraget, hvorefter vi spiser frokost i en nærliggende nationalpark. Vraget er meget let tilgængeligt fra kysten og ligger på 5-18m, så her kan alle være med!

Kort

Hytter og beduintelte med havudsigt

I Shagra har du 4 forskellige muligheder for overnatning.

Beduintelt

Den mest primitive, men samtidig også den hyggeligste overnatningsmulighed. Teltene står på stranden og er udstyret med 2 senge, belysning, elektricitet, en fane, gulvtæppe og en hylde til tøj. Der er pæne og rene fælles toilet/bade faciliteter. Vores "fra" priser er med overnatning i beduintelt.

Royal telt

Samme som beduintelt, men det er ca. dobbet så stort og der er derfor mere luft + der er blevet plads til sækkestole og bord, reoler, et mini køleskab og en fan. Derudover kan det også reserveres med dobbeltseng i stedet for 2 enkeltsenge. Tillæg for opgradering fra beduintelt til royal telt er kr. 400,- pr. person/uge.

Hytte

En hytte har 2 senge, belysning, elektricitet, en vifte, sengebord, skabsplads og et lille fælles område uden for døren der virker som en terrasse. Der er pæne og rene fælles toilet/bade faciliteter. Hytterne ligger lige bagved teltene og er bygget i sammenhængende rækker med tykke vægge ligesom i et chalét.
Tillæg for opgradering fra beduintelt til hytte er kr. 400,- pr. person/uge. 

Deluxe Chalet A/C:

Deluxe chalets er store og pæne og er med eget bad/toilet samt egen terrasse, der deles med naboen. Hertil får du også aircondition og køleskab på værelset som især er god at have i den egyptiske sommervarme fra maj - oktober. Deluxe chalet har samme indretning som hytterne, men også et klædeskab og stole på terrassen. Chaléterne ligger lidt tilbagetrukket i dobbelte bungalows og er bygget med tykke vægge og kuppelformet loft. Tillæg for opgradering fra beduintelt til Chalét A/C er kr. 1.600,- pr. person/uge.

Rejser du alene er der nedenstående tillæg:

Beduintelt.....kr. 800,- pr. uge
Royal telt.....kr. 800,- pr. uge
Hytte............kr. 1200,- pr. uge
Chalét..........kr. 1.600,- pr. uge
Tillægget kommer oveni prisen for en evt. opgradering.

Pris: fra kr. 11.999,- (afhænger af valgt type overnatning)

Inkluderet

- Fly: Kastrup - Hurghada t/r
- Dansk rejseleder & dykkerinstruktør
- 7 nætter i Shagra
- 5½ dages ubegrænset dykning på husrevet
- 2 guidede dyk på første dykkerdag
- Alle måltider i Shagra
- Alle transfers i Egypten
- Sodavand/vand/kaffe/te
- Tank & bly
- Visum til Egypten
- Mad ombord på fly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Trykkammer & miljøgebyr (12 euro/prs - obligatorisk, betales lokalt)
- Evt. lastbilsdyk og båddyk på "de ydre rev" (Mellem 11-35 Euro/dyk)
- Evt. leje af dykkerudstyr
- Forsikringer
- Drikkepenge
- Børneklub (kr. 1.500,- pr. barn)*

*Børneklub

Frivilligt tilvalg. Vi har danske børnepassere med hjemmefra og har planlagt en masse fede aktiviteter to gange om dagen. I kan derfor trygt tage ud og dykke. 

Her er hvad der venter dig!

Hyggelig stemning, lækker dykning og store dyr...


Rejsen kort fortalt

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Snorkling
Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores rejsemål har vi selv besøgtAlle vores rejsemål har vi selv besøgt
 • Rejser tilpasset jeres ønsker og drømmeRejser tilpasset jeres ønsker og drømme
 • Engageret rådgivning af passionerede dykkereEngageret rådgivning af passionerede dykkere

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Spring køen over!

Book en tid til rådgivning, der passer dig, og vi står klar til at hjælpe. Har du lyst til at komme forbi på Scandiagade til en personlig samtale, eller måske ønsker du, at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt. Det er op til dig. Vi er klar!

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
 1. Egypten - Shagra - Grupperejse 21. Aug 2022
  21. - 28. august 2022
  9.999,00DKK
  (inkl. fly)
 2. Egypten - Nakari - Grupperejse - 22. Maj 2022
  22. - 29. maj 2022
  9.999,00DKK
  (inkl. fly)
 3. Egypten - Shagra - Grupperejse - 20. Mar 2022
  20. - 27. marts 2022
  9.999,00DKK
  (inkl. fly)

Hvad leder du efter?