Liveaboard

Truk Lagoon - Grupperejse Liveaboard Jan 2021

Verdens bedste vragdykning i Truk Lagoon midt i Stillehavet. Vi bor på liveaboard og dykker vragene fra 2. Verdenskrig i god sigtbarhed og 28 grader varmt vand.

Se video
Stop

Rejseperiode

21. januar - 4. februar 2021

Varighed

14 -15 dage

Sæson

Bedste sæson ifht vejr og vind.

Highlights

9 nætter på liveaboard med masser af stål! Rejsen er for tec dykkere såvel som sportsdykkere,
Fra
42.999,00 DKK

(Inkl. fly)

Jeg er interesseret i Truk Lagoon - Grupperejse Liveaboard Jan 2021

Når nedenstående er udfyldt og sendt, vil en af vores rejseagenter kontakte dig.

Du er altid velkommen til at ringe til rejseafdelingen, alle hverdage mellem 10-18, på: 33138383

Tag med til Truk Lagoon og oplev verdens bedste vragdykning

Vi gentager successen fra 2008, 2012 og 2015 og tager tilbage til Truk Lagoon som byder på verdens bedste vragdykning - så er det sagt! Intet sted finder du flere vrag samlet i samme lille område og samtidig er det vrag fra 2. Verdenskrig som er efterladt praktisk taget som de sank i 1944.

Næsten alle fotos er taget fra vores tidligere besøg til Truk Lagoon og er venligst udlånt af Vebjørn Karlsen og vores egen Mads Odgaard.

Velbevarede krigsskibe og bombefly med masser at udforske

Truk Lagoon står i dag som monument og massegrav og er blandt de rigtige perler for selv den mest kræsne dykker med velbevarede krigsskibe, kanoner, jager- og bombefly, kranier/skeletter, og tankvogne som ligger på dybder mellem 10 – 60m i den varme og klare tropiske lagune. Og så er Truk kendt for god sigtbarhed, ingen strøm og dejlig varmt vand på ca. 28 grader året rundt.

Fordele ved liveaboard vs. landbaseret i Truk Lagoon

Vi har hyret den 37 meter store liveaboard Truk Master som kun har plads til 16 dykkere. Der er mange store fordele ved at være på liveaboard i Truk Lagoon:

 • Når det medregnes at liveaboard inkluderer flere dyk, alle måltider samt drikkevarer er der reelt ingen prisforskel.
 • På liveaboard er maden langt bedre end på land (der er kun enkelte restauranter som er relativt dyre og serverer amerikansk junkfood)
 • På liveaboard undgår du 30-60 min bådsejladser til og fra dykkerstederne flere gange om dagen.
 • På liveaboard har du garanteret flot havudsigt og så undgår du at bo på land (hovedøen Weno og lokalbefolkningen er berygtet for ikke at være et positivt indslag på rejsen). 

Grupperejse for sportsdykkere såvel som til tec/rebreathere dykkere

Truk byder på vrag i dybder fra 10 - 70meter og vores liveaboard er designet til at supportere tec/rebreather dykkere såvel som dykkere med et almindeligt rekreativt certifikat. Eneste krav til rejsen er at have et advanced kursus og 30 dyk. Dertil anbefaler vi yderligere deep certifikat som du evt. kan tage på rejsen.

To erfarne instruktører som dine rejseledere

På denne grupperejse får du fornøjelsen af to af vores mest erfarne rejseledere og instruktører: Asbjørn Lausten og Kim Henriksen. Begge har altid godt humør og et godt overblik og tilsammen er de din garanti for en dykkerferie med masser af store oplevelser både over- og under vandet.

Asbjørn er skolechef i Kingfish, teknisk instruktør, og en meget erfaren rejseleder. Kim er en højt uddannet teknisk instruktør med mange certifikater fra forskellige organisationer, og har tidligere besøgt Truk Lagoon.

Dyk blandt velbevaret historie fra 2. verdenskrig

Vil du vide mere om Truk Lagoon Liveaboarden?

Vores fantastiske rejsebureau sidder klar ved telefonerne og vil hellere end gerne svare på dine spørgsmål. Så tøv ikke med at kontakte os på telefon: +45 33 13 83 83. Du kan også altid sende os en mail til: rejser@kingfish.dk

 

Rejseprogram
 • Dag 1
  • Afrejse fra Danmark
 • Dag 2
  • Ankomst til Manila og én nat på hotel.
 • Dag 3
  • Fly Manila - Truk Lagoon; Indkvartering på Truk Master Liveaboard
 • Dag 4 - 11
  • 8 dages fuldt program med op til 4 dyk/dag.
 • Dag 12
  • Fly Truk Lagoon - Manila; Overnatning på hotel i Manila
 • Dag 13
  • Afrejse Manila mod Danmark
 • Dag 14: Ankomst Danmark

Dyk på 48 forskellige vrag i dejlig varmt vand

Med 48 dykbare vrag, god sigtbarhed og en vandtemperatur der altid ligger på ca. 28 grader, er dykningen i Truk Lagoon intet mindre end verdens bedste vragdykning. Der er masser af krigsmateriel, ammunition, køkken redskaber, propeller og endda knogler og kranier fra krigens ofre ombord. Derudover er vragene fuldstændig overgroet med farvestrålende koraller og er med tiden blevet hjem for fisk, skildpadder og hajer som kun gør dykningen endnu mere spændende.

Truk Lagoon er sprængfuld af historie fra 2. verdenskrig

Under 2. Verdenskrig fungerede Truk Lagoon som base for store dele af den japanske flåde og det er anslået at der lå op mod 60 u-både, 250 fragtskibe og 125 krigsskibe (heraf flere hangarskibe). Det var bl.a. herfra angrebet på Pearl Harbour blev indledt, men i takt med at de amerikanske tropper vandt større indpas i Stillehavet, lokaliserede de basen da et overvågningsfly fløj over øen. Selvom den japanske Admiral Koga havde forudset et kommende angreb og beordret tilbagetrækning fra Truk, var de slet ikke forberedt på, hvad der var dem i vente, da den amerikanske flåde den 17. februar 1944 kl. 04.40 indledte et overraskelses- luftangreb med kodenavnet "Operation Hailstone" bestående af over 350 bombe- og jagerfly.

Operation Hailstone

17. februar 1944: Med den stigende sol skinnende ind i de japanske anti-luftskytters øjne, nærmede de lavtflyvende amerikanske bombefly sig fra øst – under den japanske radar. De første bomber afgav blændende lysglimt da de eksploderede og Operation Hailstone var påbegyndt over Truk Lagoon. I forsøget på at redde så mange fly som muligt, beordrede japanske officerer deres mekanikere og teknikere til at lette, imens piloter desperat forsøgte at komme tilbage til flybaserne ved at svømme eller sejle.

Mere end 170 mistede fly og efterfølgende kaos  

Japanerne mistede 170 fly i de efterfølgende luftkampe og hundreder af fly blev ødelagt på landingsbanerne i forsøget på at lette. Skibene led samme skæbne: Lavtflyvende torpedo-jagerfly løsnede dødbringende lange cylindre med kurs mod krigsskibene, og de eksploderende undervandsmissiler flåede skibenes stålplader fra hinanden og efterlod sønderrevne huller, som vandet fossede ind igennem. Der herskede kaos idet den skræmte besætning forsøgte at undslippe eller finde luftlommer i de synkende skibe, og på meget kort tid var lagunen fyldt med ramte skibe der osede tyk sort røg.

3 dages angreb - i dag monument og massegrav

Angrebet varede 3 dage og med ca. 400 ton bomber/torpedoer sank amerikanerne flere end 70 japanske skibe og over 400 fly. Truk Lagoon står i dag som monument og massegrav og er blandt de rigtige perler for selv den mest kræsne dykker med velbevarede krigsskibe, kanoner, jager- og bombefly, kranier/skeletter, og tankvogne som ligger på dybder mellem 10 – 60m i den varme og klare tropiske lagune.

Truk Lagoon er verdens 3. største koralrev med hajer og skildpadder

En dykkerferie til Truk handler om stål, stål og atter stål, men hvis du er til koraller, fisk, skildpadder og hajer bliver du glad for at vide, at du ikke kommer til at undvære dem. Siden 2. Verdenskrig er vragene nemlig blevet hjemsted til et rigt undervandsliv som afspejler sig i at Truk Lagoon befinder sig på og omkring verdens 3. største koralrev. 

Truk Lagoon eller Chuuk Lagoon?

Der er ofte en del forvirring om en dykkerrejse til Chuuk Lagoon er det samme som en dykkerrejse til Truk Lagoon. Svaret er ja! Førstnævnte er øernes oprindelige og lokale navn, mens sidstnævnte er den amerikaniserede version af navnet. Vi garanterer dig at du ender det rigtige sted.

Så mange effekter og vragdele, at du næsten ikke kan få nok!

Kort

Liveaboard giver den bedste dykkerferie på Truk Lagoon

Vi har hyret den 37 meter store og lækre liveaboard Truk Master som kun har plads til 16 dykkere. Du får mest mulig dykkertid, masser af plads, god mad og garanteret havudsigt.

Fordele ved liveaboard på Truk Lagoon

 • Når det medregnes at liveaboard inkluderer flere dyk, alle måltider samt drikkevarer er der reelt ingen prisforskel.
 • På liveaboard er maden langt bedre end på land (der er kun enkelte restauranter som er relativt dyre og serverer amerikansk junkfood)
 • På liveaboard undgår du 30-60 min bådsejladser til og fra dykkerstederne flere gange om dagen.
 • På liveaboard har du garanteret flot havudsigt og så undgår du at bo på land (hovedøen Weno og lokalbefolkningen er berygtet for ikke at være et positivt indslag på rejsen). 

Prisen på din dykkerferie med verdens bedste vragdykning

Inkluderet:

- Fly: Kastrup - Truk t/r
- 2 danske rejseledere & instruktører (også i tec)
- Alle transfers på rejsen
- 2 nætter på hotel i Manila
- 10 dage/ 9nætter på luksus liveaboard
- 8 dages dykning med op til 4 dyk/dag for rekreative dykkere
- 8 dages dykning med op til 2-3 dyk/dag for tekniske dykkere (afhænger af indleveret diveplan)
- Alle måltider og snacks på liveaboard
- Morgenmad på hotel
- Kaffe/the/vand/sodavand på liveaboard
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr 125,- pr. faktura)
- Evt. visum og forsikringer
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Marinepark, havnegebyr & dive permit (250 USD/pers)
- Lokale lufthavnsskatter (ca.70 USD - betales lokalt)
- Evt dobbeltsæt og deco tanke
- Nitrox, helium & sofnolime
- Drikkepenge
- Evt. Leje af dykkerudstyr
- Evt. Opgradering til kahyt på mellemste dæk (kr 950,-/prs) eller øvre dæk (Kr 2.750,-/prs)

 

Billede på vej

Din Rejseleder

Er på vej lige om lidt

Her kan du snart læse om din rejseleder, om ikke så længe, vi er på vej med info. Vi kan med sikkerhed sige at han eller hun er rar super rar og dykker.

Rejsen kort fortalt

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Snorkling
Hvorfor vælge Kingfish
 • Alle vores rejsemål har vi selv besøgtAlle vores rejsemål har vi selv besøgt
 • Rejser tilpasset jeres ønsker og drømmeRejser tilpasset jeres ønsker og drømme
 • Engageret rådgivning af passionerede dykkereEngageret rådgivning af passionerede dykkere

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Har du spørgsmål til nyt udstyr, dit næste dykkerkursus eller vil du ud at rejse? Vores ekspert team sidder klar til at hjælpe dig. 

Ring op Send email

Spring køen over!

Book en tid til rådgivning, der passer dig, og vi står klar til at hjælpe. Har du lyst til at komme forbi på Scandiagade til en personlig samtale, eller måske ønsker du, at vi ringer dig op på et bestemt tidspunkt. Det er op til dig. Vi er klar!

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
 1. Fransk Polynesien - Grupperejse - September 2021
  17. september - 4. oktober 2021
  57.999,00 DKK
  (inkl. fly)
 2. Galapagos Liveaboard Grupperejse okt 2021
  16. - 26. oktober 2021
  57.999,00 DKK
  (inkl. fly)