BCD

BCD står for Boyancy Control Device og er en vigtig del af dykkerudstyret.

Der findes groft opdelt tre forskellige typer BCD'er:

  • Jakke BCD
  • Vinge BCD
  • Hals vest

Jakke BCD'en

eller vesten som BCD'en også kaldes, er den traditionelle og uden sammenligning den mest brugte af alle. Der er luft både på ryggen og under armene hvilket giver en naturlig pasform og som gør at den er behagelig at ligge med i overfladen. Jakke vesten bruges ved alle former for rekreativ dykning.

Vinge BCD'en (vingevest)

er konstrueret så der ingen luft er under armene, kun i ryggen. Det giver dig muligheder for at montere dobbeltflaske sæt på ryggen hvis du er til teknisk dykning, men stadig flere og flere rekreative dykkere bruger en vingevest + bagplade og harness til en enkelt flaske. Fordelen ved en vingevest er, at systemet er modulært og du kan udskifte delene efterhånden som de bliver slidt, eller hvis du ønsker at dykke under andre forhold. Er du interesseret i denne type BCD, så se vores sektioner med vinger og bagplader og harnesser.

Hals vesten

(også kaldet lokumsbrættet) er et levn fra fortiden som sjældent ses i forbindelse med dykning i dag. Den er slet ikke ligeså behagelig og let at bruge som hverken jakke eller vingevesten er.

Har du brug for hjælp til valg af BCD er du meget velkommen til at kigge forbi vores dykkercenter på Tullinsgade 4 i København eller kontakte os på tlf. 3313 8383.

21 vare(r)
21 vare(r)