Dykkerferie i Mikronesien Dykkerferie i Truk Lagoon Vragene er krigsgrave Efter en dag med verdens bedste vragdykning kan du nyde solnedgangen Solstråler inde i lastrummet - bemærk flyet! Opstillet fotografi til vragdykkeren? Måske... Vragene på Truk har også et fantastisk koralliv Vragene i Truk Lagoon byder på interessante effekter Vragene i Truk Lagoon byder på interessante effekter Paradis for vragdykkere Der er også masser af fiskeliv! HVad kan du finde her? Ggasmasker En luftkanon fuldstændig overdænget med blødkoraller Masser af køretøjer at udforske på vragene

Ingen tvivl - er du til vrag er Truk Lagoon verdens bedste sted for det!

Truk Lagoon har verdens bedste vragdykning - så er det sagt! Intet sted finder du flere vrag som for os dykkere kan nåes med samme lethed og under samme forhold.

Denne dykkerrejse handler om stål, stål og atter stål, men hvis du er til koraller, fisk, skildpadder og hajer bliver du glad for at vide du ikke kommer til at undvære dem. Siden 2. Verdenskrig er vragene nemlig blevet hjemsted til et rigt undervandsliv som afspejler sig i at Truk Lagoon befinder sig på og omkring verdens 3. største koralrev.

Truk Lagoon - en del af den fantastiske dykning, som Mikronesien byder på

Truk Lagoon er en del af Mikronesien i den vestlige del af Stillehavet. Det er en lang rejse hertil og det er muligt at kombinere din dykkerrejse med f.eks. et stop på Filippinerne eller på Palau. Især sidstnævnte byder på nogle af verdens allerbedste koralrev og udgør derfor en fantastisk kombination med de store vrag på Truk Lagoon.

Vi samarbejder med 2 dykkerresorts og 2 liveaboards i Truk Lagoon. Alle byder rekreationelle dykkere velkommen og alle supporterer tek-dykkere, men ikke alle supporterer rebreathere. Klik på Overnatning for at læse mere om mulighederne for din dykkerrejse.

Truk Lagoon eller Chuuk Lagoon?

Der er ofte en del forvirring, om en dykkerrejse til Truk Lagoon er det samme som en dykkerrejse til Chuuk Lagoon. Svaret er ja! Førstnævnte er den amerikaniserede version af navnet, mens sidstnævnte er øernes oprindelige og lokale navn .Vi garanterer dig, at du ender det rigtige sted :o)

Dyk på 48 forskellige vrag i dejligt, varmt vand

Med 48 dykbare vrag, god sigtbarhed og en vandtemperatur der altid ligger på ca. 28 grader, er dykningen i Truk Lagoon intet mindre end verdens bedste vragdykning. Der er masser af krigsmateriel, ammunition, køkkenredskaber, propeller og endda knogler og kranier fra krigens ofre ombord.
Derudover er vragene fuldstændig overgroet med farvestrålende koraller og er med tiden blevet hjem til fisk, skildpadder og hajer som kun gør dykningen endnu mere spændende.

Her finder du alle typer vrag i alle dybder, og Truk er et eftertragtet rejsemål for rekreationelle- såvel som tekdykkere. Alle vores samarbejdspartnere på Truk Lagoon supporterer tek såvel som rebreathere.

Truk Lagoon er sprængfuld af historie fra 2. verdenskrig

Under 2. Verdenskrig fungerede Truk Lagoon som base for store dele af den japanske flåde og det er anslået at der lå op mod 60 u-både, 250 fragtskibe og 125 krigsskibe (heraf flere hangarskibe). Det var bl.a. herfra angrebet på Pearl Harbour blev indledt, men i takt med at de amerikanske tropper vandt større indpas i Stillehavet, lokaliserede de basen, da et overvågningsfly fløj over øen. Selvom den japanske Admiral Koga havde forudset et kommende angreb og beordret tilbagetrækning fra Truk var de slet ikke forberedt på hvad der var dem i vente, da den amerikanske flåde den 17. februar 1944 kl. 04.40 indledte et overraskelsesluftangreb med kodenavnet "Operation Hailstone" bestående af over 350 bombe- og jagerfly.

Operation Hailstone

17. februar 1944: Med den stigende sol skinnende ind i de japanske antiluftskytters øjne, nærmede de lavtflyvende amerikanske bombefly sig fra øst – under den japanske radar. De første bomber afgav blændende lysglimt da de eksploderede og Operation Hailstone var påbegyndt over Truk Lagoon. I forsøget på at redde så mange fly som muligt, beordrede japanske officerer deres mekanikere og teknikere til at lette, imens piloter desperat forsøgte at komme tilbage til flybaserne ved at svømme eller sejle.

Mere end 170 mistede fly og efterfølgende kaos

Japanerne mistede 170 fly i de efterfølgende luftkampe og hundreder af fly blev ødelagt på landingsbanerne i forsøget på at lette. Skibene led samme skæbne. Lavtflyvende torpedo-jagerfly løsnede dødbringende lange cylindre med kurs mod krigsskibene, og de eksploderende undervandsmissiler flåede skibenes stålplader fra hinanden og efterlod sønderrevne huller som vandet fossede ind igennem. Der herskede kaos idet den skræmte besætning forsøgte at undslippe eller finde luftlommer i de synkende skibe, og på meget kort tid var lagunen fyldt med ramte skibe der osede tyk sort røg.

3 dages angreb - i dag monument og massegrav

Angrebet varede 3 dage og med ca. 400 ton bomber/torpedoer sank amerikanerne flere end 70 japanske skibe og over 400 fly. Truk Lagoon står i dag som monument og massegrav og er blandt de rigtige perler for selv den mest kræsne dykker, med velbevarede krigsskibe, kanoner, jager- og bombefly, kranier/skeletter, og tankvogne som ligger på dybder mellem 10 – 60m i den varme og klare tropiske lagune.

Tek-kurser på Truk:

Det er muligt at tage dit tek- eller trimixkursus på denne rejse. Læs mere på nedenstående link.

Flotte omgivelser og håndtering af udstyr...

Se her hvad der venter dig af vilde oplevelser

Imponerende vragdykning i Stillehavet

Dyk blandt velbevaret historie fra 2. verdenskrig

Masser af bombefly og marineliv

Så mange effekter og vragdele, at du ikke kan få nok!

Inkluderet:

- Fly: Danmark/Norge/Sverige – Truk Lagoon t/r
- 7 nætter på hotel med eget bad/toilet & A/C
- 2 nætter på hotel i Manila
- 10 dyk fordelt på 5 dage
- Morgenmad alle dage
- Alle transfers på Truk
- Tank & bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Forsikringer
- Visum
- Drikkepenge
- Udstyr
- Lokale lufthavnsskatter (ca. 20USD)
- Dive permit (ca. 50USD)
- Transfers i Manila

NB! På liveaboard er der inkluderet 5dyk/dag, nitrox samt alle måltider. Prisen afspejler dette.

Rundrejse

Kombinér evt. Truk Lagoon med Palau eller med Filippinerne.

Tek-kurser på Truk:

Det er muligt at tage dit tec eller trimix kursus på denne rejse. 

Kontakt os for mere info og et uforpligtende tilbud.

Truk Lagoon - Mikronesien

Fra DKK 21.999 (inkl. fly)
Her finder du alle typer vrag i alle dybder i alle størrelser.
Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Flere gange om ugen
Varighed 13 dage (eller så lang tid du ønsker)
Sæson Bedste vejr fra oktober til maj.
Bemærkninger Verdens bedste vragdykning i varmt vand med flot sigtbarhed
Rejseholdet

Kontakt Rejsebureauet

Stine, Mads, Johnny, Michael, Jacob og Rikke sidder klar ved telefonerne mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email