Wadi Lahami Wadi Lahami Wadi Lahami Wadi Lahami Flotte solnedgangen over ørkenen i Egypten Wadi Lahami Wadi Lahami Wadi Lahami dykkerlejr, Egypten Wadi Lahami dykkerlejr, Egypten

Lille, hyggelig lejr tæt på det smukke rev Fury Shoals

Wadi Lahami er vores sydligste og mindste dykkerlejr i Egypten. Lejren ligger i en beskyttet bugt lige ovenfor Ras Banas halvøen og ca. 120km syd for den mindre ferieby Marsa Alam. Beliggenheden gør den perfekt som base til at udforske det store ydre revsystem - bedre kendt som ”The Fury Shoals” – der byder på Rødehavets måske smukkeste dykning. Området omkring lejren er øde og med kun spredt bebyggelse, og der er ikke meget andet at lave end at dykke på jomfruelige koralrev og evt. prøve kræfter med kite-surfing som lejren også tilbyder.

Uberørte koraller og afsidesliggende og simple, men lækre, omgivelser 

En ferie til Ecolodge Wadi Lahami er en enestående mulighed for at dykke ”The Deep South” imens du stadig har friheden og fleksibiliteten af at bo på land. Dykkerlejren er for den mere eventyrlystne dykker der gerne vil opleve uberørte koralrev og samtidig bo i en afsidesliggende, ”tæt-på-naturen” dykkerlejr. Lejren er bygget meget simpelt hvilket er én del af dens ørkencharme og afslappede stil. Den består af dykkercenter, spise/opholdsområde, solskygger med hængekøjer & madrasser og to forskellige muligheder for indkvartering. Konceptet i lejren er ”all-inclusive” så du skal ikke tænke på penge mens du er på ferie. Der er 3 måltider om dagen og sodavand, flaskevand, kaffe og te er med i prisen.

Ren afslapning og smuk udsigt

Ofte vil der kun være få andre dykkere i Lahami så her er du virkelig langt borte fra stressende masseturisme og kan slappe helt af. Det tager kun ca. 5½ time at køre til Wadi Lahami fra Hurghada som vi flyver til flere gange om ugen. Under køreturen langs kysten kan du nyde den smukke udsigt til havet og til bjergene langt inde i ørkenen - eller måske tage en lille lur :-)

Skøn dykning og mulighed for oplevelser i ørkenen

Udover fantastisk dykning er det muligt at opleve den omkringliggende ørken ved ture på quadbikes, kameler og heste eller måske at tage på det lokale kamelmarked (kun visse dage). Der gælder det samme for Wadi Lahami som for vores andre dykkerlejre. Stemningen i lejren er fantastisk og personalet samt guiderne er meget venlige, professionelle og hjælpsomme - du får lyst til at vende tilbage.

4 båddyk om dagen - bl.a. til Egyptens måske smukkeste koralrev Fury Shoals

”Fury Shoals” anerkendes som Egyptens måske smukkeste koralrev, og med Wadi Lahami som en perfekt base samt 4 båddyk om dagen har du den allerbedste mulighed for at udforske koralrevenes dybeste hemmeligheder.

Dyk på koralvægge, husrev og gennem huler - og mød skildpadder eller hajer

Fra Wadi Lahami dykker vi koralvæggene og de store koralblokke på de ydre rev på Fury Shoals såvel som de nærliggende indre ”husrev”. Alle dyk foregår fra gummibåde og er f.eks. på rev som Shabb Lahami, Shabb Shabrour, Shaab Mansour, Abu Galawa, Shabb Claudia, Shabb Malahi og mange flere. Dykningen byder på store bløde- og hårde koralformationer, huler, gennemsvømninger, grotter, vrag og masser af maritimt liv. Du kan forvente at dykke med skildpadder, muræner, rokker, hajer og stimer af pelagiske fisk og nogle af vores gæster har endda rapporteret om møder med delfiner og den sjældne hvalhaj.

Morgendyk fra båd, frokost i lejren og flot natdyk på husrevet 

En typisk dag i Wadi Lahami er som følger: Morgenmad serveres kl. 06.30. Der gøres klar til afgang ca. kl. 06.45 og derefter sejler vi mod hjertet af Fury Shoals hvor vi dykker 2 guidede dyk på forskellige divesites. Der bliver serveret kaffe, te og kage på båden mellem dykkene og der er også tid til at slappe af. Ca. kl.12.00 er du tilbage i lejren til frokost hvorefter du har tid til en kort siesta – måske i én af hængekøjerne i skyggen lige ved vandkanten. Midt på eftermiddagen sejler vi ud for at dykke på lejrens lokale husrev og ca. kl. 19.00 er der natdyk på husrevet. Under aftensmaden bliver morgendagens dykkersteder optegnet på tavler, og du har mulighed for at genfortælle dagens oplevelser med de andre dykkere og personalet i lejren.

Erfaring til dykning i Wadi Lahami

Dykkene varer normalt ca. 60 min pr. dyk og ruterne er planlagt så du får set mest muligt af de bedste koralrev Rødehavet har at byde på. Dykningen på Fury Shoals er for dykkere med PADI Advanced certifikat (eller tilsvarende) samt 20 loggede dyk og egen dykkercomputer (kan evt. lejes – kontakt os for mere info).

Skylning og tørring af udstyr

Selve dykkerområdet i lejren har ferskvand til afrensening af alt udstyr (også kameraer og computere) og stativer til at hænge udstyr til tørre. Dykkertankene er 12L aluminum og der er ferskvandsbrusere til at skylle saltvandet af efter dykkene.

Guide på Fury Shoals - natdyk med makker

De 2 første dyk pr. dag på Fury Shoals er guidede. Dagens tredje dyk samt natdykket er for makkerpar der kan udforske husrevene og er ikke guidede. Der kan dog tilvælges en personlig dykkerguide som aftales og afregnes direkte med dykkerlejren.

Mulighed for simpel indlogering til pæne værelser

I Wadi Lahami har du 3 forskellige overnatningsmuligheder.

Beduintelt:

Den mest primitive, men samtidig også den hyggeligste overnatningsmulighed. Teltene står på stranden og er udstyret med 2 senge, belysning, elektricitet, gulvtæppe og en hylde til tøj. Der er pæne og rene fælles toilet/bade faciliteter. Vores "fra" priser er med overnatning i beduintelt.

Royal telt:

Samme som beduintelt, men det er ca. dobbet så stort og der er derfor mere luft + der er blevet plads til sækkestole og bord, reoler, et mini køleskab og en fan. Derudover kan det også reserveres med dobbeltseng i stedet for 2 enkeltsenge. Tillæg for opgradering fra beduintelt til royal telt er kr. 349,- pr. person/uge.

Chalét:

Chaléterne er store og pæne og er med eget bad/toilet samt egen terrasse der deles med naboen. De har samme indretning som hytterne, men også et klædeskab og stole på terassen. Chaléterne ligger lidt tilbagetrukket i dobbelte bungalows og er bygget med tykke vægge og kuppelformet loft.
Tillæg for opgradering fra beduintelt til chalét er kr. 999,- pr. person/uge.

Rejser du alene er der nedenstående tillæg:

Beduintelt.....kr. 550,-/799,- pr. uge
Royal telt.....kr. 550,-/799,- pr. uge
Chalét..........kr. 999,-/1.350,- pr. uge

Tillægget kommer oveni prisen for en evt. opgradering(*/**).
*December, Januar, Februar, Juni, Juli, August
**Marts, April, Maj, September, Oktober, November

Videoer fra den lækre dykning og den hyggelige stemning i lejrenGod pris på din rejse

Se datoer og priser her

Afrejse flere gange om ugen.

Vi giver prismatch på denne rejse - såfremt du finder samme rejse billigere andre steder matcher vi prisen med det samme.

Inkluderet:

- Fly: Kastrup/Billund - Hurghada t/r
- 8 dage/15 dage i Wadi Lahami
- 5 dages/10 dages dykning med 4 båddyk pr. dag
- 2 guidede dyk pr. dag
- Morgenmad, frokost og aftensmad
- Sodavand, vand, kaffe og te
- Alle transfers i Egypten
- Tank/bly
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:

- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Visum & mad ombord fly (kr 350,- pr person -inkluderes ved booking af rejsen)
- Trykkammer gebyr 7 euro (obligatorisk, betales lokalt)
- Kitesurfing
- Drikkepenge
- Evt. leje af udstyr
- Forsikringer

Wadi Lahami - Dykkerlejr - Egypten

Egypten, Fury Shoals fra DKK 8.999,00

Oplev Egyptens sydlige og nok mest uberørte koralrev på dagsture med båddyk, samtidig med at du bor i en dykkerlejr langt væk fra masseturisme og i pagt med naturen.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Ugentlige afgange hele året
Varighed 8 eller 15 dage
Sæson Hele året
Bemærkninger Du bliver afhængig af dette sted...
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email

Andre har også købt: