Dyk på flotte husrev og kombiner med båddyk på Bonaire Dyk flotte koralrev på Bonaire Husk kameraet på din dykkerrejse til Bonaire Bare én af mange typer tøndesvampe Et spændende dyk ved Salt Pier på Bonaire Hoteller med havudsigt på Bonaire Genialt "Drive-Thru" hvor du let bytter tanke til næste dyk Flot makro liv på Bonaires koralrev Dyk på flotte koralrev på dykkerejse til Bonaire Slap af ved poolen på din dykkerferie til Bonaire Nyd havudsigten på din dykkerrejse Natdyk med muræner Koralrev Kom helt ned i gear på din ferie Dyk på Bonaires flotte vrag

Den lille ø Bonaire (288 km2) ligger i Caribien og betyder god luft. Indtil 2010 var Bonaire en del af de Hollandske Antiller, men er i dag en særlig Nederlandsk kommune, og en direkte del af Nederlandene.

Den rolige og afslappede atmosfære på øen gør, at man føler sig langt væk fra dagligdagens stress og jag. På trods af at der både er mulighed for at leje biler, scootere og cykler, er her ingen trafiklys. Befolkningen består af mere end 80 forskellige nationaliteter, og der tales både papiamento, engelsk og spansk, men det officielle sprog er nederlandsk.

Mere end 20% af øen (hele kystlinjen), samt hele det omkringliggende hav, er en del af Bonaire’s Nationale Marinepark, og har været beskyttet i mere end 35 år. Formålet er at beskytte øens naturlige, historiske og kulturelle ressourcer, samt at minimere dykkeres påvirkning af skader på revet. Eksempelvis er undervandsjagt ikke tilladt.

Det regner meget sjældent, og solen skinner generelt 12 timer om dagen, året rundt.

Læs Politikens artikel om vores rejse til Bonaire (Buddy Dive Resort).

21 år i træk er Bonaire blevet udnævnt i Scuba Diving magazine's årlige Readers' Choice Awards, som den bedste destination for stranddyk i Caribien.

På dykkene kan man forvente at se farverige, tropiske fisk og bløde og hårde koraler. Her kan man bl.a. opleve: havskildpadder, tarpons, parrot fish, groupers, frog fish, søheste, blæksprutter og med lidt held måske også delfiner.

Drive & Dive
Dykningen på øen kan foretages både ved båddyk og stranddyk. Det mest populære er dog Bonaires unikke Drive & Dive koncept som fungerer helt fantastisk. Her er billeje inkluderet i opholdet, og man kører rundt på øen, langs kysten, og dykker fra strand. Buddy’s resort har en drive-through station, hvor man lynhurtigt kan hente nye tanke og aflevere de tomme. Dermed kommer man hurtigt og ubesværet videre til næste dive site inden for kort tid. På revet langs kysten er der over 60 officielle dive sites, både helt lave (10-15 meter) samt større dybder. Du får udleveret et kort under briefingen på første dykkerdag, med oversigt over alle de mange sites, der er på øen. Alle sites er desuden tydeligt markeret langs vejen med gule sten, hvorpå sitets navn er skrevet. Der er mere end rigeligt at vælge imellem, hvad enten du er til lavtliggende koralhaver, større koralvægge med dybde og større fisk, makrodykning med massevis af søheste eller smukke topografier under gamle broer.

Båddyk
Omkring den lille nabo ø Klein Bonaire, som ligger ca. 10-15 min. sejlads væk, er der yderligere 25 dive sites som kan nås via båddyk. Her får du hurtigt noget mere dybde på store koralvægge, og sites er ofte besøgt af de lidt større fisk og marineliv som feks skildpadder, groupers, blæksprutter og hvis du er heldig også delfiner.

Husrev
Bonaires husrev er ideelt til snorkling, men snyd ikke dig selv for også at få logget et par dyk her. Husrevet er også helt ideelt til natdyk, hvor du både kan opleve tiarmede blæksprutter, jagende muræner samt ikke mindst de store tarpons (ofte 1,5 meter), som gerne kommer helt tæt på.

På Bonaire er der ingen sæsoner, og det regner meget sjældent. Det betyder, at vandet næsten altid er varmt (ca. 26-29grader), der er næsten ingen strøm og sigtbarheden er som regel rigtig god.

Er man en aktiv person, skal man ikke være bange for, at komme til at kede sig på Bonaire. Ud over dykning og snorkling, er der et hav af andre aktiviteter at tage sig til, på og omkring øen. Af vandaktiviteter er det b.la. værd at nævne kitesurfing, windsurfing, fiskeri, kajak-roning, sejlads og arrangerede bådture – blandt andet til den lille nabo ø Klein Bonaire.

Skulle man have mere lyst til at tilbringe dagen på land, er der også her, et stort udvalg af aktiviteter. For eksempel kan man leje en cykel, og udforske øens små stier, som ikke er tilgængelige i bil. Øens smukke natur, kan også opleves på hesteryg eller vandreture. Er man natur-elsker kan man b.la. opleve mere end 200 fuglearter samt leguaner, firben og flagermus. Alternativt, kan man bruge tiden på, at udforske øens mange huler. Her har man mulighed for at se nærmere på de ældgamle formationer, som er skabt over tusindvis af år.

Søger man lidt mere action, kan man også kaste sig ud i klatring, rappelling og mountain biking.
 

Vælg mellem tre forskellige dykkerresorts på din dykkerejse til Bonaire.

Vores fra pris er udregnet med 7 nætter på Caribbean Club Bonaire og "Drive & Dive" hvor der er 6 dages ubegrænset stranddykning. Du kan tilvælge opgradering til et af de andre resorts og båddyk og vi skræddersyer længden af din dykkerejse til Bonaire præcis efter dine ønsker.

Inkluderet:
- Fly: Danmark/Sverige/Norge – Bonaire t/r
- 7 nætter i lejlighed med bad/toilet & A/C samt køkken
- 7 dages billeje
- 6 dages ubegrænset stranddykning
- Morgenmad
- Nitrox
- Lufthavnstransfers
- Tank & bly
- Government taxes
- Gebyr til Rejsegarantifonden
- Fuld pakkerejse (Fordele ved dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden)

Ikke inkluderet:
- Ekspeditionsgebyr (kr. 125,- pr. faktura)
- Evt. visum & forsikringer
- Uspecificerede måltider & drikkevarer
- Evt. drikkepenge
- Evt. leje af dykkerudstyr
- Obligatorisk bilforsikring (11-19 USD/bil/dag)
- Båddykning
- Marinepark gebyr (25 USD/person)

TILVALG & MULIGE KOMBINATIONER:
- Båddyk til Klein Bonaire
- Kombination med dykkerferie til Curacao

 

Bonaire

Fra DKK 11.999,00

Caribiens dykker ø Nr. 1 med fantastisk "Drive & Dive" koncept, fede stranddyk og båddyk.

Egnet til begyndere
Koralrev
Store dyr
Vragdykning
Tek-dykning
Rejsegarantifonden

Download vores rejsebetingelser

Afrejse Hvér dag året rundt.
Varighed 9 dage (kan skræddersyes til dine ønsker)
Sæson Godt vejr - året rundt
Bemærkninger Fed kombination af billeje og ubegrænset stranddykning
Rejseholdet

Kontakt rejseafdelingen

Anne-Sophie, Johnny, Mads og Stine N. sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-18 og kan hjælpe dig med alle spørgsmål om sæsoner, destinationer og hvad du kan opleve på din dykkerrejse.

Ring 33 13 83 83 Send os en email

Andre har også købt: