Sara på Bonaire - Velkommen!

Skrevet af: Sara Grosen • 07.10.2022

Velkommen til min Bonaire-Blog!

Mit navn er Sara Grosen og jeg er netop startet som Divemaster på Buddy Dive Resort på Bonaire, bedre kendt som "Diver’s Paradise

For fire måneder siden pakkede jeg mit liv ned i to kufferter og tog afsted mod Caribien. Nu sidder jeg på en lille ø i det caribiske hav, bliver betalt for at dykke og arbejder frivilligt på et havskildpadde konservatorium. Alt det, og meget mere vil jeg fortælle om, i mine blogindlæg her på Kingfish.dk

Fra Open Water dykker til Divemaster i Caribien

Jeg fik min første PADI-certificering i 2016, og sidenhen blev jeg certificeret Divemaster gennem Kingfish i 2021. Dykning havde indtil da været en hobby, jeg havde med min faster og onkel, men da jeg pludselig stod med mit Divemaster-bevis i hånden, gik det op for mig, hvilke muligheder jeg nu havde foran mig. Så i maj måned fik jeg mit første sæsonjob som Divemaster på Naxos i Grækenland og er nu flyttet til Caribien, for at arbejde her hos Buddy Dive Resort.

Jobbet som Divemaster varierer afhængigt af, hvor i verden og hvilket dykkercenter man er ansat hos. Mit job her i Caribien består primært af at guide og arrangere båddyk, dykke med prøvedykkere og guide dyk på vores husrev. Derudover står jeg for al content-produktion og vedligeholdelse af resortets sociale medier. Så opgaver er der rigeligt af, og jeg keder mig bestemt ikke.

Drømmer du også om at blive Divemaster?

Som Divemaster kan du få hele verden som din arbejdsplads

Hvorfor lige Bonaire, og hvorfor lige Buddy Dive?

Efter jeg afsluttede min Divemaster tog jeg en uges ferie til Bonaire med Kingfish årlige grupperejse hertil, hvor jeg boede og dykkede hos Buddy’s. Som ugen gik blev jeg mere og mere forelsket i øen og marinelivet, så jeg tænkte “her kunne jeg godt se mig selv bo” .

En dag faldt jeg i snak med Dive Operator Augusto, som bad mig holde øje med deres hjemmesiden, for der kom nok snart en interessant stilling, hvis jeg virkelig mente jeg ville arbejde fuldtid med dykning. Og ganske rigtigt, to uger efter søgte de en “Divemaster med Social Media Skills”. Jeg ansøgte selvfølgelig med det samme. 3 teams-samtaler og et par mailkorrespondancer senere, sad jeg med en hollandsk kontrakt og en plan om at flytte til Bonaire.

Bonaire - Diver's Paradise

Bonaire er en lille ø i det caribiske hav, placeret ca. 80 km nord for Venezuelas kyst. Bonaire udgør én ud af de tre øer som sammen giver ABC-øerne (Aruba, Bonaire, Curacao). Øen er placeret i de Nederlandske Antiller og er derfor ejet af Holland. De lokale på øen taler både engelsk, hollandsk og Papiamentu, som er nationalsproget tilbage fra kolonitiden. Bonaire er kendt som “Divers Paradise” og det er med god grund. Dykningen her er helt fantastisk. Hele vestsiden af øen består af de smukkeste biodiverse koralrev, med masser af liv. Så meget, at du næsten ikke ved hvorhen du skal kigge.

Klein Bonaire

Og så er der Klein Bonaire. En lille ubeboet ø, mindre end 10 minutters sejlads fra Bonaire med smukke sandstrande, endnu flere koralrev og dyreliv. Her findes over 470 forskellige fiskearter og 57 arter af bløde og hårde koraller. Men båddyk er ikke hovedattraktionen på Bonaire.

Det der gør Bonaire helt unik er deres kystdyk. Øen har 63 officielle dive-sites og yderligere 26 på Klein Bonaire. Fordi der er så mange dive-sites, er der noget at finde for alle. Både for nye Open Water-dykkere til erfarne tec-dykkere, er Bonaire 100% en ø der fortjener en plads på ønskelisten.

Alle dive-sites er markeret med en gul sten med navnet på divesitet. Så “the way to go” er at leje en pickup truck og dykke på egen hånd når du er på Bonaire.

Hele “Dive & Drive”-konceptet vil jeg forklare i et andet blogindlæg.

Jeg glæder mig til at dele ud af mine oplevelser på øen. Så velkommen til min hverdag som Divemaster, velkommen til dykker tips og velkommen til Bonaire.

Drømmer du også om at dykke på Bonaire? Nedenfor kan du læse mere om Kingfish' dykkerrejser til Bonaire

(2 varer)

pr. side
Faldende orden
  1. Bonaire
    17.499,00DKK

Hvad leder du efter?