Sara på Bonaire - Del 3

Kingfish grupperejse til Bonaire 2022

Turkisblåt vand, hvide sandstrande, en ø midt ude i ingenting jeg aldrig havde hørt om før, omtalt “Diver’s paradise”. Hvorfor ikk? For præcis et år siden blev jeg certificeret Divemaster hos Kingfish. Et par uger efter havde de en grupperejse til en lille eksotisk ø med verdens bedste kystdykning. Det synes jeg da jeg fortjente efter at have knoklet hele kurset. Den ø var Bonaire.

Da jeg for et år siden var gæst på Buddy Dive Resort og rejste med Kingfish-gruppen havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg mindre end et år efter ville kalde denne ø mit hjem. Men sådan er det heldigvis blevet. Det betyder at i år har jeg fornøjelsen af at byde Kingfish-gruppen velkommen til Buddy Dive Resort, vise dem rundt på øen og dele ud af mine allerbedste anbefalinger og tips og tricks.

Bonaire er for alle

Grupperejsen er ledt af Charlotte og Rene som har rejst til øen de sidste 15+ år. Sammen med resten af gruppen tager de afsted fra Danmark lørdag morgen og lander i Flamingo Lufthavn lørdag aften. Søndag morgen byder jeg dem velkommen nede i diveshoppen. Gruppen i år består er 22 forventningsfulde gæster, nogen er Staff Instructors mens andre netop har taget deres Open Water-certifikat. Bonaire er en genial destination for alle niveauer af dykkere, nybegyndere som garvede.

Hvorfor? Fordi Bonaire byder på super super nem dykning. Vestkysten som er der hvor Buddy er placeret, har meget sjældent strøm. Der er ingen “blå-vands”-dyk, man har altid revet som reference når man dykker og revet starter allerede på 3 meter mange steder. Jeg plejer at sige at de bedste dyk på Bonaire foregår på mellem 8 og 12 meters dybde, fordi revet er så farverigt og rigt på liv, så der er virkelig ikke behov for at dykke dybere end det. Og ja, skildpadder og eaglereays kan alligevel bedst lide at svømme rundt på sandbunden, på omkring 5 meter dybde.

Er du en af de dykkere som synes dykningen skal have lidt “action”? Bare rolig, det har Bonaire også en løsning på. Bonaire east coast-divers arrangerer dyk på Bonaires østkyst, hvor du både kan få strøm og bølger hvis det er det du hungrer efter.

Velkomst i dykkershoppen og første dyk

Så søndag morgen starter med velkomst i dykkershoppen, en kort orientering over resortet og dykningen på øen og så er det ellers i gang med de første dyk. Første dyk på turen foregår på vores husrev. På omkring 3 meter starter sandbunden. Efter 45 sekunders svømning mod vest, starter koralrevet, gule hjernekoraller, farverige papegøjefisk og måske en enkelt blæksprutte eller skorpionfisk. Alle dykkere får tjekket deres buoyancy og afvejning og er nu klar til at tage ud på øen og dykke videre. Grupperejsen med Kingfish inkluderer 6 båddyk med guide, men resten af tiden dykker gæsterne på egen hånd.

Efter det første dyk på husrevet tager Charlotte og René alle med en tur til Tolo - et divesite oppe nordpå, for at lave endnu et dyk så alle har prøvet Drive and Dive, inden der er “fri leg” resten af ugen.

Drive and Dive på Bonaire:

Bonaire - Diver’s Paradise, har fået sin titel pga. dens fænomenale kystdykning. Derfor er Kingfish grupperejse bygget op omkring Drive and Dive. Det betyder at hver lejlighed får 2 biler til rådighed og derved kan de helt selv styre om de vil dykke 1 eller 5 gange om dagen og hvor de vil dykke. Fyldte tanke kan man hente i ubegrænset mængde i Buddy Dive’s Tank Drive Thru, og skulle man have brug for et tip eller to til hvor man skal tage hen, er både rejseguiderne fra Kingfish, mig selv og resten af mine kollegaer på resortet mere end glade for at dele vores favoritsites med jer. Og vil man hellere køre en tur til Surfer’s paradise på Bonaire østkyst for at kigge på kitesurfere og spise frokost er der også rig mulighed for det.

Båddyk og ostracods

Vi havde nogle FANTASTISKE båddyk i år. Vi så både skildpadder, rokker, søheste og pindsvinefisk i spandevis, for ikke at tale om Bonaire’s smukke udformning af koralrevene og tusindvis af smukke fisk i alle farver og størrelser.

Ved et tilfælde lå turen i år oveni “Ostracod”-ugen, Ostracods er et fænomen som kun finder sted meget få steder i verden, og Bonaire er et af dem. Et par dage efter fuldmånen og på et helt bestemt tidspunkt efter solnedgang, finder en parringsprocess sted, mellem to reje-arter. Rejerne er så små, at vi på ingen måde kan se dem med det blotte øje, og de lever omkring de bløde koraller på revet. Men selve parringsprocessen resulterer i det smukkeste lysshow. Lidt ligesom at svæve over en by om natten, eller være omgivet af hvidt fyrværkeri, men uden al støjen. Så som en ekstra bonus tog jeg gruppen med på et Ostracod dyk en af aftenerne. En kæmpe succes. Resten af dagene gik med dyk rundt omkring på øen, fællesspisning to aftener og godnatøl i strandbaren.

Grupperejsen til Bonaire er ideel for dig, der elsker varmtvands dykning, som elsker smukke koralrev og endnu smukkere fisk. Dig som godt gider at rejse med en gruppe, men også værdsætter friheden til selv at vælge divesite og mængde af dyk. Hvis Bonaire ikke allerede er på din bucketliste, kan det kun gå for langsomt med at skrive den på. Alle dykkere bør opleve Diver’s Paradise.

 

Psst. Er du ikke til grupperejser, men tænker at Bonaire er en ø for dig, arrangerer Kingfish også private rejser hertil.

Læs mere om Bonaire og livet som Divemaster her

(2 varer)

pr. side
Faldende orden

Hvad leder du efter?